Стешенко Н.М.

Стешенко Н.М.

воскресенье, 3 декабря 2017 г.

Сьогодні, 3 грудня, наші учні стали учасниками обласного етапу VІІІ міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Будемо з нетерпінням і хвилюванням чекати на результати.
І саме 3 грудня 2017 року в українській культурі та літературі відзначається  дуже знаменна подія - 295 років тому народився перший український культурний діяч, що здобув міжнародне визнання, людина-загадка, людина-легенда ГРИГОРІЙ САВИЧ СКОВОРОДА.

           Микола Жулинський писав: "Григорій Сковорода не стільки тікав від світу, скільки прагнув відсторонитися від його мерзот, тілесних зваб і викликів задля вглиблення себе в себе самого, у свою душу через посилення напруги полярностей - темного і світлого, доброго і злого, брехні і правди, дерева живого і дерева мертвого, яблуні та тіні її..."
       Філософ, байкар, мислитель, письменник. Його творчість багатогранна й актуальна. Чимало крилатих фраз з його писань стали афоризмами і мандрують світом і сьогодні. Дізнатися більше про Г.С. Сковороду можна тут

Комментариев нет:

Отправить комментарий